Oslo Early åpningskonsert

Virtuose Valdres møter Versailles!2

23. oktober 2019


19:00

Åpningskonsert Oslo Early, onsdag 23. oktober kl. 19:00, Kulturkirken Jakob
Barokkanerne – Norwegian Baroque Ensemble
Ledelse/fiolinsolist: Kati Debretzeni

Hardingfelesolist: Ragnhild Hemsing
Barokkdans: Elizabeth Svarstad
Folkedans: Ulf-Arne Johannesen  (Frikar)
Koreografi: Kari Anne Vadstenvik

Virtuose Valdres møter Versaille

I barokken var det å kunne danse regnet som noe helt essensielt for både hoffmennesket og bonden, og satsene i barokksuitene var ofte basert på typiske danser som allemande, courante, sarabande, gavotte, bouree og gigue. I åpningskonserten møtes norsk folkedans og barokkdansen i en imaginær dansesuite spesielt satt sammen for anledningen: Lully, Marais og Purcell spiller opp mot Valdres-springar og «lausdans» fra Hallingdal.  Barokkdanser Elisabeth Svarstad har full oversikt over historisk dans og inviterer med seg folkedanser Ulf-Arne Johannessen fra kompaniet «FRIKAR». Barokkanerne blir ledet av John Eliot Gardiners faste konsertmester, Kati Debretzeni, som spiller opp i «battle» med virtuose Ragnhild Hemsing på hardingfele.