ensemble Paulus Barokk

20. oktober 2019


15:00

Velkommen til en konsert om vær og vind og elementene!
Kulturkirken Jakob og ensemble Paulus Barokk inviterer til høstkonserten ELEMENTENE under ledelse av den renommerte cellisten Kristin von der Goltz

Vi innleder programmet med Jean-Ferý Rebels Les elements, som beskriver verdens skapelse. Første sats inneholder en illustrerende tonesetting av kaos.

Orkestersuiten Wassermusik av Georg Phillip Telemann, også kalt Hamburger Ebb’ und Flut, følger. Den starter med lange, liggende toner som gjenspeiler stille vann, nesten som et havblikk, før den blåser opp i en heftig allegro. Vi møter alt fra den forelskede Neptun til stormende hav i satsen Der stürmende Aeolus og Lustigen Boots Leute (lystige sjømenn).

Den finske komponisten Sebastian Fagerlunds (f. 1972) interesse for alle slags klanger, musikkstiler og tradisjoner er åpenbart i Sky (2008). Komponert for barokkinstrumenter, er verket en tarantellalignende kraftstasjon som både hyller den vestlige kulturens opphav i Midtøsten og dagens heavy metal-stil.

Konserten avrundes med utdrag fra Water Music av Georg Friedrich Händel, komponert for en utflukt på Themsen. De ca. 50 musikerne fikk sin egen båt, og måtte spille verket minst tre ganger for den begeistrede kong George I, som hadde bestilt musikken.

Til konserten blir det servert svele og kaffe.
Billetter: 250,-/150,-
Dørene åpner 14:30.
Kulturkirken Jakob har rampe for rullestolbrukere og tilgjengelig toalett i hovedetasjen.
Hjertelig velkommen!