Blå Konsert: Nordheim & Reiersrud

13. november 2019


19:30

Odd Einar og Frid Nordheim er artister med lang fartstid i norsk musikkbransje. De har turnert land og strand rundt, både i eget navn og som korister for andre. De har skrevet og produsert musikk, bidratt på en rekke innspillinger, samt gitt ut plater selv.

På ellevte året i år så arrangerer de Blå konsert, som startet som en musikalsk messe og har utviklet seg til en ren konsert. Tema er melankoli og ettertanke, og konserten er ment som en motvekt til alt styr og store forventninger som vi gjerne havner opp i i tiden frem mot jul. Denne konserten skal gi muligheten til å sette seg ned og lytte til og nyte vakker, blå musikk, legge fra seg stresset og bare være tilstede. Konserten har de arrangert i Oslo, Siggerud og i Øvre Årdal, men har lenge ønsket å ta med dette konseptet til Kulturkirken Jakob.

Med seg til Kulturkirken Jakob har Odd Einar og Frid sine to døtre, Embla og Aurora, som begge har vist stor interesse for musikk. Over de siste par årene har de bidratt på disse konsertene sammen med sine foreldre. De har vokst frem som store sangtalenter og distinkte artister. Sammen har de en helt særegen samklang.

I år har de med seg Knut Reiersrud som gjesteartist. Reiersrud er å regne som en bauta i norsk musikkliv og har utviklet et helt eget uttrykk med elementer fra mange musikkformer. Han er prisbelønnet som gitarist og komponist og er internasjonalt kjent fra en lang rekke samarbeid med mange artister. Det som imidlertid gjør Reiersrud helt unik er hans evne til alltid å være relevant og overraskende nyskapende.

Med seg har de de eminente musikerne Endre Hareide Hallre (Lido Lido, Terje Rypdal, Stjernekamp) på bass og Jørn Øien (Jazz i Nord, Beady Belle, Espen Lind) på tangenter.