Der draumar sviv – Haugtussa i nye tonar

4. november 2019


19:30

Måndag 4. november får vi høyre nykomponert musikk til Haugtussa av Arne Garborg i Kulturkirken Jakob. Albumet «Der draumar sviv» er sett saman av 14 nye tonsetjingar av sentrale dikt i diktsyklusen frå 1895. Komposisjonane er laga på tinging frå Nasjonalt Garborgsenter til Jorunn Undheim og Bjørge VerbaanHaugtussa er eit hovudverk i norsk litteratur. Skildringane av kjærleik og lengt, tru og tvil, mystikk og menneskenatur er like aktuelle no som i 1895. Musikken har element frå visetradisjon, pop, jazz og folkemusikk.

Songar Jorunn Undheim vaks opp på Jæren. Knudaheio, diktarstova til Garborg, ligg på garden til foreldra hennar, og marka rundt er barndomslandskapen hennar. Like ved ligg heiene der Garborg var gjetar som barn, og minna frå den gongen var viktige då han skildra naturen i Haugtussa.

Til Kulturkirken Jakob kjem det eit stjernelag av norske musikarar:
Tarjei Nysted (nøkkelharpe, fiolin)
Kjell Harald Litangen (gitarar)
Jan Olav Renvåg (kontrabass)
Christian Svensson (trommer)
Hanne Vasshus (vokal)
Erlend Lygren (perkusjon)
Bjørge Verbaan (tangentar)
Jorunn Undheim (vokal)

Dørene åpner 1 time før oppsatt konsertstart.
Kulturkirken Jakob har rampe for rullestolbrukere og tilgjengelig toalett i hovedetasjen.
Ledsager gratis med gyldig ledsagerbevis.