Ultima 2019 – Song Circus: Graatarslagjet

Nye vokalverk basert på et av Norges skumleste folkeeventyr.

14. september 2019


14:00

Song Circus: Graatarslagjet
Kulturkirken JAKOB
14/9, kl. 14
250/150

En av Norges ledende vokalensembler, Song Circus, er basert i Rogaland. Graatarslagjet, en temakonsert med nye bestillingsverk fra de norske komponistene Therese Birkelund Ulvo og Nils Henrik Asheim, er inspirert av den lokale, legendariske folkevisen med samme navn. Historien er satt til vinteren, der et bryllupsfølge på vei fra kirken krysser et vann da isen sprekker og alle drukner. En ensom fele flyter opp til overflaten og spiller en melankolsk, spøkelsesaktig melodi.

Begge de nye verkene er inspirert av denne historien. Konserten inneholder også hardingfelas enestående lyd, spilt av Britt Pernille Frøholm. Fremføringen blir i tillegg ledsaget av en projeksjon som representerer død og livskraft av billedkunstner Tove Kommedal.

Therese Birkelund Ulvo: Absence (2019, WP)
Nils Henrik Asheim: Tuning Voices (2019)

Britt Pernille Frøholm – Hardingfele
Tove Kommedal – video

Song Circus:
Liv Runesdatter – vokal
Stine Janvin Motland – vokal
Ingeborg Dalheim – vokal
Signe Irene Stangborli Time – vokal

(Foto: Steinar Engelsen)

ENG:

Song Circus: Graatarslagjet
Kulturkirken Jakob
14/9, 14.00
250/150 NOK

New vocal song cycle based around one of Norway’s grisliest folk tales

One of Norway’s leading vocal ensembles, Song Circus, is based in Rogaland, western Norway. Graatarslagjet, a themed concert for which they have commissioned new works from Norwegian composers Therese Birkelund Ulvo and Nils Henrik Asheim, is inspired by the legendary folk song of the same name, from the region. The story is set in winter, with a wedding party on its way from the church and crossing some water, when the ice cracks and everyone drowns. A lone fiddle floats to the surface, playing a melancholy, ghostly tune.

Both composers have written new works loosely inspired by this story, and the concert includes the incomparable sound of the traditional Norwegian Hardanger fiddle played by Britt Pernille Frøholm. In addition, the visual artist Tove Kommedal will accompany the performance with a projection representing death as a vital force.

Therese Birkelund Ulvo: Absence (2019, WP of complete version)
Nils Henrik Asheim: Tuning Voices (2019)

Britt Pernille Frøholm – Hardanger fiddle
Tove Kommedal – video

Song Circus:
Liv Runesdatter – vokal
Stine Janvin Motland – vokal
Ingeborg Dalheim – vokal
Signe Irene Stangborli Time – vokal

(Photo: Steinar Engelsen)