ULTIMA 2019 – Det norske solistkor

Gode manerer, trossystem og naturens mysterier møtes i en feiring av menneskets stemme.

15. september 2019


17:00

Det Norske Solistkor
15/9, kl. 17
250/150

Det Norske Solistkor slår seg sammen med den slovenske dirigenten Martina Batic i dette varierte programmet med ny vokalmusikk.

Komponist Henrik Hellstenius er opptatt av høflighetskonseptet i et samfunn som blir stadig mer selvopptatt. I Politeness And Cooperation bruker han kor, elektronik og koreografiske elementer av Kristin Ryg Helgebostad til å se på hva som «oljer samfunnets hjul». Et kor er et kollektiv av individer – enkeltstemmer som inngår i en stor vev. Verket undersøker vekslingen mellom dette. Koret deles og samles, solister beveger seg inn og ut av gruppen. Det er musikkteater, det er musikalsk forelesning, det er poetisk stemmeteater, kanskje er det også politisk.

Solistkoret vil i tillegg fremføre et mangfoldig utvalg verk. I Schubert singt II spiller Eivind Buene videre på sin fascinasjon for Schubert, og prøver å mane frem Schuberts stemme slik han forestiller seg den. Svenske Gunnar Eriksson byr på humanistisk lovsang i A Human Credo. Slovenske Uroš Kreks Three Autumn Songs skaper en nyromantisk og folkloristisk ramme rundt John Gracen Browns poesi. Lene Grenagers Breathe by Quivering Leaves er en musikalsk undersøkelse av ni plantesorter inspirert av Carl von Linnés botaniske studie Systema naturae (1735).

Henrik Hellstenius: Politeness And Cooperation (2019, WP)
Eivind Buene: Schubert singt II (2019)
Gunnar Eriksson: A Human Credo (2013)
Uroš Krek: Three Autumn Songs (1993)
Lene Grenager: Breathe By Quivering Leaves (2017)

(Foto: Det Norske Solistkor)

ENG:

Det Norske Solistkor
Kulturkirken Jakob
15/9, 17.00
250/150 NOK

Good manners, belief systems and the mysteries of nature in this celebration of the human voice

Det Norske Solistkor
Martina Batic – conductor

Det Norske Solistkor team up with Slovenian conductor Martina Batic for this intriguing programme of new vocal music.
Has individual will triumphed over collective effort, has politeness become so unfashionable that it is now only used for personal gain? Henrik Hellstenius is fascinated by the concept of politeness in a society that has become more self-obsessed. In a work involving choir and electronics, texts by Sartre, Emanuel Levinas and others, plus choreographic elements from Kristin Ryg Helgebostad, Politeness And Cooperation explores the ‘oil on the wheels of society’.

In addition, the Solistkor will perform a diverse range of works. In Schubert singt II, Eivind Buene continues to explore his fascination Schubert and tries to conjure up the composer’s imagined voice. Sweden’s Gunnar Eriksson, whose speciality as a conductor is sacred choral music, proposes a humanist anthem in A Human Credo. Three Autumn Songs by Slovenian Uroš Krek is a setting of the poetry of John Gracen Brown with neo-romantic and folkloric elements. Finally, Lene Grenager’s Breathe by Quivering Leaves is a musical examination of nine plant species, drawing on descriptions from Carl von Linnaeus’s historic botanical study, Systema naturae (1735).

Produced by Det Norske Solistkor.

Henrik Hellstenius: Politeness And Cooperation (2019, WP)
Eivind Buene: Schubert singt II (2019)
Gunnar Eriksson: A Human Credo (2013)
Uroš Krek: Three Autumn Songs (1993)
Lene Grenager: Breathe By Quivering Leaves (2017)