Sven Henriksen tolker Tom Waits

16. oktober 2019


19:30

Sven Henriksen er den eneste artisten som har fått lov til å oversette Tom Waits til norsk, og da skuespilleren ga ut platen «Rød Pust» på 90-tallet, vakte det stor begeistring fra publikum og mye harme fra «menigheten» som mente at Waits er best på amerikansk — fremført av Waits selv.

Pressen trillet derimot høye terningkast og Sven Henriksen spilte i overkant av hundre konserter i Norge. Nå tolker han den amerikanske sangeren og poeten igjen, denne gangen på originalspråket, og med et mer sakralt uttrykk og mindre besetning på scenen.

Denne versjonen hadde premiere under Reine Ord – Lofoten Internasjonale Litteraturfestival i Reine Kirke.

Musikere: Thor-Erik Fjellvang – tangenter, Tarjei Nysted – fiolin, strohviol, perc, nyckelharpe mm

Dørene åpner 1 time før oppsatt konsertstart. Kulturkirken Jakob har rampe for rullestolbrukere og tilgjengelig toalett i hovedetasjen.