Rom i herberget 2019

En annerledes julekonsert med Solfrid Molland og Gjertruds sigøynerorkester

2. desember 2019


19:30

Konserten er gratis - og presenteres i samarbeid med Kirkens Bymisjon. MERK: Dørene åpner 18.30 for Kirkens Bymisjons gjester og 19.00 for øvrig publikum.

På femte året inviterer Solfrid Molland og Gjertruds sigøynerorkester sammen med Kirkens Bymisjon til en stemningsfull og annerledes julekonsert. Konserten er en hyllest til styrken og spiritualiteten i sigøynermusikken. Vi får høre norske og østeuropeiske julesanger i tillegg til ildfull og vakker tradisjonell sigøynermusikk. Julens budskap og historien om et fattig par som mangler husrom veves varsomt inn i vår egen tid. Erik Hillestad har skrevet sangen «Marias Sang» spesielt til konserten. Gatemusiker Ion Cantaragiu Rasturnel er gjest på saksofon og Hjerteromkoret opptrer.

Om utøverne: 

Gjertruds sigøynerorkester (GSO) er kjent som et fyrverkeri av et live-band. Det spellemannsvinnende orkesteret har fordypet seg i ungarsk, russisk og rumensk sigøynermusikk i over 30 år. De har tilegnet seg musikken i direkte møte med sigøynermusikere i Budapest og samarbeider fast med en av de beste ungarske cimbalomspillerne i Ungarn; Ernest Bango. I tillegg til syv egne utgivelser, har ensemblet spilt inn jiddisch musikk med Bente Kahan, norsk tatermusikk med sangeren Elias Akselsen, Chopins Mazurka på ny måte med komponist og pianist Nils Henrik Asheim, sigøynersanger med Britt Synnøve Johansen mm. Ensemblet mottar ensemblestøtte fra Norsk kulturråd.
Mer info: http://www.gjertruds.no
Video: https://www.youtube.com/watch?v=7wwIAr4VtlE

Solfrid Molland er sanger, pianist og komponist med et intenst nærvær på scenen. Hun vokste opp med russisk folkemusikk, sigøynermusikk og europeisk kunstmusikk. På reise som gatemusiker i Europa lærte hun sigøynersanger av romske musikere og komponerte musikk til ulike europeiske katedraler. Denne musikken ga hun på to album ved Kirkelig Kulturverksted hvor hun hyller styrken og spiritualiteten i sigøynermusikken: Katedral for Tapte Drømmermed det rumenske ensemblet Taraf de Haidouks, og Musikken er mitt Fedreland med gatemusikere i Oslo. Hun ble tildelt Oslo Bys Kunstnerpris for dette arbeidet. I 2016 ga hun ut albumet Forvandling med egne komposisjoner til svært gode anmeldelser.
Mer info:
http://kkv.no/musikk/utgivelser/2010-2016/2011/solfrid-molland/
http://kkv.no/musikk/utgivelser/2010-2016/2014/musikken/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=MvO5Vo6wXA8

Kulturkirken Jakob har rampe for rullestolbrukere og tilgjengelig toalett i hovedetasjen.