Garness’ julekonsert // Gjest: Jonas Alaska

NB: UTSOLGT! Ekstrakonsert i salg

14. desember 2019


21:00

Tvillingduoen Garness legger i desember ut på sin 10. juleturné sammen med sitt eminente band. Deres kritikerroste juleplate Barnet i krybben ble av Dagbladet omtalt som årets beste norske juleplate da den kom ut for 10 år siden, og har siden blitt en juleklassiker for mange. En julekonsert med Garness og deres dyktige medmusikanter kjennetegnes av leken musikalitet, inderlig formidling og spennende nytolkninger av de velkjente julesangene som får julestemningen til å bre seg i kropp og sjel. I Oslo har jentene dessuten invitert med seg den kritikerroste og folkekjære artisten Jonas Alaska som gjest, og det er duket for et spennende musikalsk møte og en unik konsert i stemningsfulle Kulturkirken JAKOB lørdag 14.desember.

Da tvillingsøstrene Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad opptrådte på NRK1s Beat for Beat i vår, ble programleder Atle Pettersen bokstavelig talt slått i bakken av deres vare tolkning av Paul McCartneys «Blackbird». Duoen samlet også fulle hus i Sør-Norge i ukene før påske med sin nyskrevne påskekonsert. Helt siden Garness holdt julekonsert på NRK1 på lillejulaften for noen år siden, har de fått et stadig voksende publikum. Jentene synes det er svært hyggelig at konserten er blitt en tradisjon for mange, og er opptatt av at de alltid skal ha noe nytt å presentere, i tillegg til det publikum forventer å høre.

Noen har prøvd å telle antall instrumenter som er i sving når Garness og bandet har rigget seg til på scenen, men resultatet er ukjent. Her finner du et rikt utvalg strenge-instrumenter med og uten hals, en imponerende tangentpark som også kunne passet godt på musikkhistorisk museum, velklingende trommer og cymbaler, klokkespill, perkusjon og andre kuriøse e-bay-funn som en kan riste, trykke eller slå på, for ikke å snakke om silkemyk koring fra gutta i bandet. Bandet består som alltid av Thomas Gallatin, Tor Egil Kreken og Torjus Vierli.

I 2017 gav duoen ut et etterlengtet album i krysningspunktet mellom pop, folk og americana; Canyons and Mountaintops, og deres energiske og iørefallende låt Mountaintop rullerte jevnlig på NRK P1 i hele 12 uker. På denne plata finner man også opptakten til årets samarbeid med Jonas Alaska; han er nemlig med og setter sitt preg med koring på låta Rescue me.

Jonas Alaska vant Spellemannsprisen for sitt debutalbum i 2013, har gitt ut til sammen 4 album og turnert i en årrekke i inn- og utland. For tiden er han aktuell med trioen Hollywood, som består av ham selv, samboeren Billie Van (Merete Pascual) og kompisen Mikhael Paskalev. Jonas Alaska er kjent for sine sterke, personlige tekster kombinert med skamløst catchy melodier i sjangeren folk/country/indie-pop.
Ingelin og Hildegunn skrev sine første sanger som 5-åringer, og har stått på scenen like lenge. De har opptrådt i TV-programmer som Absolutt norsk, Beat for Beat, Kjempesjansen og Kronprinsparets julekonsert. De er også kjent fra samarbeid med Marit Larsen, Odd Nordstoga, Sigvart Dagsland, Elvira Nikolaisen og Oslo Gospel Choir, i konsertsammenheng, på innspillinger og på TV-skjermen. Duoen har ellers også gitt ut albumet The Good or Better Side of Things.

FØLG GARNESS:
instagram.com/garnessmusic
facebook.com/GarnessFans

Dørene åpner 1 time før oppsatt konsertstart. Kulturkirken Jakob har rampe for rullestolbrukere og tilgjengelig toalett i hovedetasjen.