Hymns and Visions: Ahmad Joudeh (dans) og Simin Tander (vokal)

9. juni 2019


19:00

NB: Ahmad Joudeh er dessverre blitt forhindret fra å delta. Arrangementet gjennomføres som en konsert med Simin Tander akkompagnert av Tord Gustavsen, Arve Henriksen og Kenneth Ekornes.

Arrangementsinformasjon

Spektakulær konsertforestilling i Kulturkirken Jakob der den afghansk-tyske vokalisten Simin Tander (www.simintander.com) og den syriske danseren Ahmad Joudeh (www.ahmadjoudeh.com) tolker gamle norske salmer i gjendiktning til det afghanske språket pashto, i dialog med uttrykksfull og inderlig musisering fra Arve Henriksen (trompet/elektronikk), Tord Gustavsen (flygel/elektronikk/synthbass) og Kenneth Ekornes (perkusjon). Lyddesign ved Rune Børø.

Afghansk-tyske Simin Tander har arbeidet med pianist Tord Gustavsen gjennom flere år, og gitt ut albumet «What was said» på ECM Records der disse salme-gjendiktningene ble brukt første gang. Simin har også utgitt to album under eget navn og deltatt i en rekke profilerte prosjekter med sentrale europeiske jazzmusikere og verdensmusikere. Hun har en særegen posisjon på jazzscenen med sin kombinasjon av tydelige orientalske røtter og «vestlig» jazzutdannelse; og hun står for en egenartet fusjon av berørende melodi-formidling og meditativ friimprovisasjon.

Konserten er en del av «dype åndedrag», en pinsefestival for meditativ kirkemusikk på tvers av genre.

www.dypeandedrag.com

Dørene åpner 1 time før oppsatt konsertstart. Kulturkirken Jakob har rampe for rullestolbrukere og tilgjengelig toalett i hovedetasjen.