Hymns and Visions: Ahmad Joudeh (dans) og Simin Tander (vokal)

9. juni 2019


19:00

Arrangementsinformasjon

Spektakulær konsertforestilling i Kulturkirken Jakob der den afghansk-tyske vokalisten Simin Tander (www.simintander.com) og den syriske danseren Ahmad Joudeh (www.ahmadjoudeh.com) tolker gamle norske salmer i gjendiktning til det afghanske språket pashto, i dialog med uttrykksfull og inderlig musisering fra Arve Henriksen (trompet/elektronikk), Tord Gustavsen (flygel/elektronikk/synthbass) og Kenneth Ekornes (perkusjon). Lyddesign ved Rune Børø.

Ahmad Joudeh er en danser med en helt spesiell historie som forfulgt fra tre retninger i Syria – både Assad-regimet, IS og hans egen familie truet ham og skadet ham fordi han var danser. Men pasjonen, kallet og talentet trumfet hindringene og sendte ham etter hvert ut i verden som en meget anerkjent og ettertraktet danser. Ahmad er tilknyttet nasjonalballetten i Amsterdam, og gjennomfører for tiden også gjestespill ved Kilden Kulturhus i Kristiansand. I Jakobskirken «tolker» han de hengivne og åpne, sufi-aktige gjendiktningene av de norske salmene i spontan koreografi.

Afghansk-tyske Simin Tander har arbeidet med pianist Tord Gustavsen gjennom flere år, og gitt ut albumet «What was said» på ECM Records der disse salme-gjendiktningene ble brukt første gang. Simin har også utgitt to album under eget navn og deltatt i en rekke profilerte prosjekter med sentrale europeiske jazzmusikere og verdensmusikere. Hun har en særegen posisjon på jazzscenen med sin kombinasjon av tydelige orientalske røtter og «vestlig» jazzutdannelse; og hun står for en egenartet fusjon av berørende melodi-formidling og meditativ friimprovisasjon.

Konserten blir et helt spesielt møte mellom noen av de sterkeste stemmene på den europeiske jazz-scenen og en unik danse-kunstner. Takk til Kilden Kulturhus i Kristiansand for samarbeid.

Konserten er en del av «dype åndedrag», en pinsefestival for meditativ kirkemusikk på tvers av genre.

www.dypeandedrag.com

Dørene åpner 1 time før oppsatt konsertstart. Kulturkirken Jakob har rampe for rullestolbrukere og tilgjengelig toalett i hovedetasjen.