Felix Peikli m/ Carl Nilsen & Norsk Jazzorkester: Duke Ellington 120 år!

27. april 2019


19:30

UNESCO International Jazz Day har siden 2011 blitt feiret verden rundt i slutten av april. Dagen er en dag for å hedre menneskelig mangfoldighet og kultur, og fremheve verdiene jazz står for.

I 2019 er det 120 år siden Duke Ellington ble født — og her i Oslo velger vi å markere International Jazz Day med en tribute til Duke, som hele sitt liv kjempet for både kunstnerisk og politisk frihet.

Da Ellington i 1961 lanserte sin egen tribute til Edvard Grieg, var mottagelsen i Norge mildt sagt lunken. Avisoverskrifter inkluderte “Norsk fordømmelse av Ellingtons Peer Gynt,” (Aftenposten 1964). Blant annet protesterte Norsk Komponistforening, og Grieg-selskapet, og anført av Aftenposten – ”en voldtekt av våre nasjonalklenodier” – ble platen nektet solgt og spilt i radio i nesten ti år.

Den internasjonalt anerkjente jazzklarinettisten Felix Peikli og klassiske stjernedirigenten Carl Nilsen har tatt utgangspunkt i Ellingtons arrangementer av Griegs Peer Gynt Suite, og tilrettelagt denne musikken for Norsk Jazz Orkester. Med Peikli som solist, Nilsen som dirigent og kapellmester og noen av Norges fremste musikere uansett sjanger på scenen, er det duket for en spektakulær og sjangerbrytende markering av jazzens dag i Kulturkirken Jakob i Oslo: 27. april 2019!