UTSOLGT — ekstrakonsert 8. mai i salg! / OM i Kulturkirken Jakob

Pres. av Høstsabbat

7. mai 2019


19:00

M kommer til Kulturkirken Jakob.

Ut fra asken til kultbandet Sleep gikk bassist Al Cisneros og trommis Chris Haikus sammen i 2005 for å starte OM. I motsetning til Sleep, kuttet OM ned på fuzzen, og leverte en herlig meditativ, drone-preget doom, som tok undergrunnsscenen med storm.

OM ble regnet som et stort band allerede etter deres første album, «Variations on a Theme» (2005), og den samme duoen holdt det gående på albumene «Conference of the Birds» (2006) og «Pilgrimage» (2007). I 2008 tok Emil Amos fra Grails over trommene, og styrte bandet i en mer perkussiv retning på mesterverket «God is Good» (2009). På sin siste plate «Advaitic Songs» (2012) maler OM med bredere pensler, og legger enda mer vekt på det shamanistiske og rituelle, sammen med østlige skalaer og melodier. Rob Lowe ble med som et tredje medlem, og tilførte mye av dette uttrykket via synth, gitar, perkusjon og vokal.

Høstsabbat er ekstremt stolt av å presentere disse legendene på en så unik scene som Kulturkirken Jakob, for første gang på mange år i Oslo. Her er det bare å lukke øynene, og la seg drive med!

ENGLISH
OM will play Kulturkirken Jakob!

It’s hard to describe the feeling when something you want so badly actual is about to happen. To have OM come play Kulturkirken Jakob has been our biggest dream since we established contact with this fantastic venue. Hardly any band on earth can be more fitting to the otherworldly environment presented in the church.

Initially rising from the ashes of cvlt band Sleep, bassist Al Cisneros and drummer Chris Haikus, soon showed the world they had something extraordinary on display. OM was a force to be reckoned with already after their first release, Variations on a Theme in 2005. This two-piece held the flag high through Conference of the Birds (2006) and Pilgrimage (2007), before a change of lineup occured, and Emil Amos from Grails handled the drums on the 2009’ masterpiece God is Good.

Their latest effort, Advaitic Songs (2012), found OM leaning even more towards mantra-doom, eastern scales and melodies, adding a Rob Lowe as a third member on synthesizer, guitar, percussion and vocals.

Høstsabbat is extremely proud to be able to present these living legends, for the first time in Oslo for over a decade, bringing their unique take on alternative and heavy music, downtown Oslo in our beloved Church JAKOB.

Traveler now reach the stream. The astral flight adapter.

CC: 350,- + ticket fee
www.hostsabbat.no