Svovelpreken, Marthe Valle

Europas skam - Flyktningekrisen i Hellas

13. februar 2019


19:00

Hellas har gått fra å være et transittland til å bli et provisorisk bosted for titusener av flyktninger.

Mens veien videre inn i Europa er blitt stadig vanskeligere, fortsetter nye båtflyktninger å ankomme. Leirene i Hellas er stappfulle av mennesker som lever under fullstendig uverdige forhold. Selvskading er utbredt, særlig blant de yngre flyktningene, og håpet synes helt fraværende. Lyspunktene er vanskelige å finne. Hvordan kan dette være Europa?

Marthe Valle er artist og sykepleier med et stort hjerte og et brennende engasjement for menneskeverd. Hun kom nylig tilbake fra et opphold på øya Lesvos, hvor temperaturene de siste ukene har krøpet under nullpunktet og situasjonen er fullstendig fortvilet.

Marthe vil selv ramme inn svovelprekenen musikalsk.