Norooz-feiring med Mahbanoo Ensemble

Pres. av Nava Events

20. mars 2019


18:00

Nyttår, kalt norouz på persisk, betyr «ny dag» og faller på vårjevndøgn. Det er den viktigste ikke-religiøse festen – feiret av 200 millioner mennesker i Iran, Kurdistan, Afghanistan, Tadsjikistan og mange andre steder i verden, inkludert mange i Norge. Norouz har blitt feiret i over 4000 år som en hyllest til naturen og jorden.

Mahbanoo musikkensemble ble opprettet for fire år siden av den store mesteren Majid Derakhshani i Iran, og ble en umiddelbar suksess. Gruppen består av høyt utdannede musikere fra Teherans musikkhøyskole, men de ble raskt forbudt å gi konserter i Iran på grunn av en lov som forbyr kvinner å utføre offentlig. Til tross for dette forbudet fortsetter gruppen å gi konserter utenfor Iran for å opprettholde live møtet med iranske kvinnelige musikere.

Mahbanoo spiller tradisjonell persisk musikk, og for deres Norouzturné planlegger de rytmisk folkemusikk på persisk og kurdisk i deres repertoar.

Majid Derakhshani: Ta, kapellin
Hannah Saeedi: Canon
Nazanin Ghanizadeh: Kamancheh
Shiwa Ahmadi Sepehr: Tar
Sarah Reza Zadeh: Tar
Hasti Farahi: Tar
Nazanin Zahra Ranjpur: Daf
Sahar hamidii: Vokal

Tider:
18:00 Dørene åpner
19:00-21:00 Konsert
Samvær med artistene frem til nyttår med litt underholdning
23:00 Nyttår!
23:30 Slutt

Billett: 300 kr vippses til Nava kultur forening (556050)
Barn under 10 år kommer inn gratis!