Kvinnedagen 2019: Nosizwe, Ulrikke Falch, Sofie Frost, Juni Dahr m.fl

Kunst og kvinnekamp!

8. mars 2019


19:30

Velkommen til feiring av den internasjonale kvinnedagen! Gled deg til en kveld med kvinnelige artister som hver på sin måte har utmerket seg med sine sterke stemmer og budskap. I Jeanne d’Arcs ånd spør vi:  Hva er du og dine medsøstre villige til å sloss for anno 2019?  

Juni Dahr har bidratt til en fornyelse av fremstillingen av kvinneskikkelser i norsk teater. 8. mars viser hun sin forestilling om bondejenta Jeanne d’Arc som lyttet til sin egen indre stemme, trosset konvensjonene, kledde seg i mannsklær og ledet den franske hæren til seier. I Jeannes ånd spør vi: Hva er du og dine medsøstre villige til å sloss for anno 2019?

Ulrikke Falch ble verdenskjent over natta i rollen som «Vilde» i NRKs braksuksess «Skam». Ulrikke har brukt denne posisjonen til å sette kvinners rolle på agenda i samfunnsdebatten. Sammen med Susanne Kaluza startet hun i 2017 kampanjen #postitgeriljaen, som fikk stor oppmerksomhet også internasjonalt. I høst gav hun ut boka «Jenteloven» sammen med medforfatter Sofie Frøysaa. Nettavisen har kåret henne til en av de 25 mest innflytelsesrike på internett.

Nosizwe har bergtatt publikum med sin unike sangstemme, treffsikre, poetiske tekster og mix av soul, jazz, blues, elektronika og hip-hop.
– Det er lett å glemme makten som ligger bak en historie, og hvilken påvirkningskraft som kan ligge i at du forteller din sannhet, sier hun i et intervju.

Skuespiller og nordisk mester i slampoesi Sofie Frost skriver om tabubelagte temaer som psykisk helse, overgrep og voldtekt, og bruker sine egne erfaringer i historiene. For dette modige arbeidet ble hun nominert til Skamløsprisen og Jenteprisen 2017.

Vi lover deg en inspirerende kveld med disse damene! Programmet er stadig under utvikling, les mer og følg med for oppdateringer på http://dahr.no/no/aktivitet/kvinnedagen-i-kulturkirken-jakob/

Dørene åpnes kl 19:00, programstart ca 19:30.