Kvinnedagen 2019: Nosizwe, Sofie Frost, Juni Dahr m.fl

Mingling, kunstopplevelser og feiring!

8. mars 2019


19:30

Velkommen til feiring av den internasjonale kvinnedagen! Gled deg til en kveld med kvinnelige artister som hver på sin måte har utmerket seg med sine sterke stemmer. I Jeanne d’Arcs ånd spør vi:  Hva er du og dine medsøstre villige til å sloss for anno 2019?  

En kveld med kvinnelige artister som hver på sin måte har utmerket seg med sine sterke stemmer.
Gjennom slampoesi, musikk og teater spør vi, i Jeanne d’Arcs ånd: Hva er du og dine medsøstre villige til å sloss for anno 2019?

Dørene åpner kl: 19:00. for mingling og hygge! Programmet starter ca kl: 20:00.
Billetter: selges på Ticketmaster
Pris: ordinær pris 400,- / studentpris kr. 200,-

SOFIE FROST:
Skuespiller og slampoet Sofie Frost skriver om tabubelagte temaer som psykisk helse, overgrep og voldtekt, og bruker sine egne erfaringer i historiene hun forteller. For dette modige arbeidet ble hun nominert til Skamløsprisen og Jenteprisen 2017.

Sofie er en svært dyktig formidler, noe merittlisten fra 2018 tydelig viser: Hun ble kåret til både norgesmester og nordisk mester i Slampoesi i 2018, kom på tredjeplass under EM i Slampoesi og var finalist i Norske talenter. Vi føler oss heldige som får selskap av henne denne kvelden!

Mer om Sofie: http://www.sofiefrost.com/

NOSIZWE:
Sør-afrikanske/norske Nosizwe mikser soul, jazz, blues, elektronika og hip-hop med treffsikre, poetiske tekster og en virvelvind av energi! Hennes imponerende stemme ble først kjent for det norske musikkpublikumet gjennom samarbeidet med Sisi og sommerhiten «Stay» i 2012. Ved siden av studier i statsvitenskap begynte Nosizwe for alvor å jobbe med sin egen musikk. Debutalbumet hennes In Fragments 1 ble produsert av legendariske Georgia Anne Muldrow i 2016 og nominert til den Nordiske Musikkprisen samme år.

Sammen med multiinstrumentalist Anders Tjore (Montee, The Turns) utga Nosizwe sitt tredje album Nosizwe /Tjore i 2018 – en nedstrippet versjon av debuten, som beveger seg i landskapet mellom soul/jazz og flamenco(!) Hun har også gjort seg bemerket med sin sterke tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre, bl.a. under Oslo jazzfestival.

 

JUNI DAHR / VISJONER TEATER:
Jeanne d´ Arc – Visjon gjennom eld
Hvordan kunne en ung jente, som hverken kunne lese eller skrive, bli en legende, en stor hærfører? Den unge bondejenta Jeanne fulgte sin overbevisning: Hun lyttet til sin egen indre stemme, trosset konvensjonene, kledde seg i mannsklær – og ledet den franske hæren til seier. For dette ble hun brent på bålet som heks, 19 år gammel.

Monologforestillingen “Joan of Arc – Vision through Fire” ble utformet av skuespiller Juni Dahr og John Morrow etter at Juni hadde tatt valget om å følge sin indre stemme og starte sitt eget kompani, Visjoner Teater, som hun nå har drevet i over 30 år. Gjennom sine mange kvinneroller i klassisk dramatikk og sine egenproduserte monologforestillinger har hun bidratt til en fornyelse av fremstillingen av kvinneskikkelser i norsk teater.

Forestillingen har turnert over hele verden, men vises sjelden i Norge, så få med deg denne begivenheten!
Teksten er gjendiktet til norsk av Halldis Moren Vesaas, musikk av Chris Poole. Les mer om forestillingen her.