Jakobmesse/ Music Freedom day

Messe for mennesker i bevegelse

3. mars 2019


20:00

Iranske Ooldouz Pouri løfter Music Freedom Day inn i kveldens Jakobmesse  

Jakobmessene representerer med sin liturgi, musikk og tekst – og sitt blikk på tro og tvil, lengsel og tilhørighet – et viktig tilfang til mangfoldet av norske gudstjenester. Denne søndagen faller Jakobmessen sammen med markeringen av Music Freedom Day.
MFD er en global markering av retten til kunstnerisk og musikalsk ytringsfrihet. Det hele ble startet av Freemuse i 2007, og nå feires 3. mars av organisasjoner og artister over hele verden!
Kulturkirken Jakob feirer med Messe for mennesker i bevegelse, hvor iranske Ooldouz Poori deltar.

Ooldouz Pouri er et nytt talent fra en skjult verden av iranske kvinnelige sangere. Som elev av Mahsa Vahdat har hun gått en god skole i å lære persisk sangkunst. Samtidig som amerikanerne øker sanksjonene mot landet hennes til et drepende nivå, var hun i høst ute med et album med den talende tittelen «Waiting for the Dawn».

Repertoaret til Ooldouz Pouri er nesten utelukkende sanger fra det aserbaijanske Iran. Aserbaijan-tyrkere er Irans største etniske minoritet og teller 20% av befolkningen. De fleste av dem bor i den nord-vestligste delen av landet og i hovedstaden Tehran hvor Ooldouz selv bor. Hun har allerede opptrådt på scener både i Sverige og Norge og deltok med to spor på albumet «Songs in the mist – young Iranian female voices» som kom på Kirkelig Kulturverksted i 2016.
Med seg har Ooldouz Oddrun Lilja Jonsdottir på gitar og Jo Skaansar på bass.

Jakobmessene startet i Kulturkirken Jakob for over 15 år siden, og er et samarbeid mellom Kirkelig Kulturverksted og Studentprestene i Oslo. Siden startåret 2000 har fem gjennomkomponerte messer for band, sangere, tekstleser, liturger og menighet blitt til: «Messe for mennesker i bevegelse», «Messe i
hjemløshetens tid», «Messe rundt et dekket bord», og «Rammet av kjærlighet» (tekst: Erik Hillestad, musikk Karoline Krüger), samt «Messe under regnbuen» (tekst: Erik Hillestad, musikk: Øyvind Kristiansen). Messene feires fra september til mai, og i tillegg til liturger, tekstlesere medvirker et ensemble av profesjonelle musikere under ledelse av sanger Marian Lisland og pianist Øyvind Kristiansen.

Markeringen av Music Freedom Day er støttet av Utenriksdepartementet.