Ry X NB! FLYTTET TIL FOLKETEATERET

Den gåtefulle kunstneren og produsenten Ry X kommer til Norge og Kulturkirken Jakob med sitt nye album «Unfurl» tirsdag 5. mars 2019!

5. mars 2019


20:00

“The power of quietly intense, passionate music to pull audiences in to an intimate space is something this Australia-born, LA-based singer excels at.” – PM

Ry Cuming, bedre kjent som Ry X, vokste opp med å lytte til Pearl Jam og Jeff Buckley dette høres godt i hans nydelige, sjelfulle vokal.

Han bemerket seg i musikkverdenen da debut-EP´en «Berlin» kom i 2013. Tittellåten ble umiddelbart listet på Englands topp 40, brukt i en verdensomspennende reklamekampanje for Sony, gav Ry X sammenligninger med blant annet Fleet Foxes og José Gonzales og har i skrivende stund over 80 millioner streams på Spotify.

I 2010 bestemte han seg for å satse på musikk og flyttet til L.A. Han fikk lønn for strevet da Jive Records la merke til han og gav ut EP´en «Ry Cuming». Overnevnte EP «Berlin» og debut albumet «Dawn» (2016) ble begge gitt ut under navnet Ry X, etter å ha signert med det Stockholm-baserte plateselskapet Dumont Dumont.

I tillegg til sitt eget soloprosjekt har han gjort stor suksess med andre prosjekter – som vokalist i elektronikabandet The Acid, samarbeidsprosjektet Howling sammen med Frank Weidemann og turnéer med blant annet The Acid og Maroon 5.

Nå er han klar for turné der han skal vise frem både gamle perler i tillegg til nye albumet sitt. Det nye albumet har fått navnet «Unfurl» og kommer den 15. feb. Låten «Untold» er gitt ut som en forsmak på albumet, og låter helt nydelig. Om albumet sier han:
The album is a lot of conversation with the self on deeper conceptual ideas and a hint of healthy existentialism with themes of sensuality and all that is beautiful”. – Ry X

Vi gleder oss til en lidenskapelig og intim kveld i Kulturkirken Jakob den 5. mars!