Oslo World: Thomas Strønen – Time is a blind guide

FEAT. PRAKASH SONTAKKE & ADITYA KALYANPUR (NO/IN)

31. oktober 2018


19:30

Bestillingsverk

Trommeslager og komponist Thomas Strønen er kanskje først og fremst kjent for å være en improvisatør som trives i omgivelser preget av elektronikk, i band som Food og Humcrush. I Time is a blind guide, som i 2013 ble startet etter en invitasjon fra BBC-journalist Fiona Talkington til hennes konsertserie Conexions, er det andre tilbøyeligheter som gjelder. Når bandet kommer til Oslo World møtes blant annet Strønens kjærlighet til pianotrioen, fascinasjonen for å skrive for strykere og Extended ground, i tillegg til tromme-ensemblet han leder på Norges Musikkhøgskole. Han har også med seg Prakash Sontakke på steelgitar og sang, samt Aditya Kalyanpur på tablas. Det er blitt et stort ensemble preget av svært mange forskjellige soniske muligheter og tilsvarende store krav til lydhørhet fra musikerne. Strønen sier selv at han liker å jobbe med ensembler over tid, slik at de utvikler sitt eget uttrykk og blir ytterst samspilte. I Time is a blind guide, som har gitt ut to album på ECM, nå sist den bejublede “Lucus” (2018) møter vi et lydhørt kammerensemble som spiller komposisjoner i grenselandet jazz og klassisk musikk. Ideer hentet fra tradisjonell japansk musikk støter på teksturer vi kjenner fra indisk musikk, rytmiske nyanser fra vestafrikanske sjangere, ideer og tanker hentet fra europeisk kunstmusikk. Alt blir sømløst vevet inn, med en trommeslagers fascinasjon for tid, dens føyelighet og mange ansikter, som en slags ledestjerne.

I samarbeid med Norges Musikkhøgskole.
Støttet av Det norske komponistfond.