Anawana Haloba: To Mars By All Means

En videoinstallasjon av den norsk-zambiske kunstneren Anawana Haloba. Kulturkirken Jakob 3.–12. august fra kl 12-19. Gratis inngang!

2 – 12. august 2018


Velkommen til åpning torsdag 2. august kl 18!

På Øya Klubbdag 7. august inviterer vi til live performance med musiker Mark Axiak kl 18 og kveldsåpent til 22:00

Haloba reiser tilbake til Zambia på 60-tallet, en tid full av optimisme og fremtidsdrømmer, da de afrikanske koloniene ble frigjort. Hun har hentet fram ideene til Edward Makuka Nkoloso, den eksentriske læreren som opprettet Zambias ambisiøse romprogram. Mens resten av verden så mot månen satset Nkoloso alt på at hans «afronauter» skulle bli de første menneskene på Mars, og han ville gjøre Zambias hovedstad, Lusaka, til en fremtidsby i verdensklasse. Utstillingen er produsert av TrAP. Les mer her!

Anawana Haloba jobber med film, lyd, tekst og skulptur, og tar ofte opp spørsmål om maktstrukturer, kolonialisme, undertrykkelse og psykologi i kunsten sin. Hun har blant annet vært vist på biennalene i Venezia, Sharjah, Manifesta, Sao Paulo og Shanghai. Hun bor og arbeider i Oslo og Livingstone, Zambia.