Det Norske Blåseensemble feat. Michael Wollny Trio

27. januar 2018


19:30

Endelig samles Det Norske Blåseensemble og den tyske stjernepianisten Michael Wollny og hans trio på den norske scenen. Ensemblet har gjort stor suksess på det tyske markedet i et banebrytende samarbeid hvor jazz møter klassisk – og noe helt nytt blir født.

I Kulturkirken Jakob får du en kveld i improvisasjonens verden og med en eksklusiv forsmak på den kommende CDen ”OSLO”.

Kritikerroste konserter for fulle hus i Leipzig, Frankfurt, Munchen, Dortmund, Hamburg, Wesel og Düsseldorf. På knapt fire år har Det Norske Blåseensembles satsning på sanntidsmusikk under Geir Lysnes ledelse, vokst fra å være et forsøksprosjekt til å bli en banebrytende suksess. Michael Wollnys jazztrio i møtet med det klassiske ensemblet fra Halden, rokker ved konvensjonelle oppfatninger av improvisasjon. Som forsøkt beskrevet av Alexander Granach for den tyske avisen Streiflichter:

”Jazz var det nødvendigvis ikke. Heller en improvisasjonssuite med elementer av klassisk modernisme, noen ganger med rytmisk spiss, noen ganger med atonale klanger og noen ganger som et impresjonistisk lydmaleri med klokkelignende akkorder på piano eller melankolske linjer i trombonene. Det passet til konserten, som om det var ment på den måten fra begynnelsen. Skål for en magisk kveld.”
– Streiflichter.com.

Nylig kulminerte samarbeidet med innspilling og med to legender i kontrollrommet; ACT Musics Siegfried Loch og Rainbow Studios Jan Erik Kongshaug. En innspilling gjort i sann tid – altså improvisert – og som viser det fruktbare samspillet i sin fulle bredde. Loch initierte selve innspillingen etter å ha overvært ensemblets konsert ved Rheingau Music Festival august 2017.

”Dette var ekstraordinært! Jeg hadde ikke forventet noe slikt. Jeg har hørt Michael Wollny Trio mange ganger og jeg har hørt Det Norske Blåseensemble i Hamburg. Men sammen ble det en totalt annerledes opplevelse. For meg var det tidvis lyrikk. Som om at ensemblet skrev et dikt sammen. Det ble en uforglemmelig aften!”
– Siegfried Loch.

Medvirkende:

Det Norske Blåseensemble

Michael Wollny Trio:
Michael Wollny – piano
Eric Schaefer – slagverk
Christian Weber – kontrabass

Om Michael Wollny

– Tysk jazzpianist, født i 1978 i Schweinfurt i den tyske delstaten Bayern sør i Tyskland.
– Gir ut plater på det anerkjente selskapet ACT Music, der bl.a. Tore Brunborg, Esbjörn Svensson Trio, In the Country og Henning Kraggerud er kontraktert.
– Regnes som en av de ledende jazzmusikerne i Tyskland, kjent for sin musikalske oppfinnsomhet og ukonvensjonelle tenkning og stil.
– Spiller over hele verden.