Susanne Lundeng: «Det va nære på»

Releaseturne 2018

9. mars 2018


20:00

9.mars kommer Susanne Lundeng med band til Kulturkirken JAKOB! Med seg har hun en Spellemannpris som gjør Susanne til en av Norges mest meritterte folkemusikere.

«Anerkjennelse er hyggelig men det er kjærligheten til musikken og kontakten med publikum som er drivkraften», sier Susanne selv.

På sin siste utgivelse «Det va nære på» debuterer hun som tekstforfatter: «Det har tatt utrolig lang tid å bli komfortabel med egne ord. Fela, med si nordlandsdialekt, er likevel det bærende i musikken. Språk er til for å snakkes i nåtid, også gamle feledialekter. For noen er kanskje denne dialekten usynlig i låtene mine, men den er mitt faste holdepunkt for nye fortellinger, som låten «Nattmorran» med polsdansrytmen i slåttemargen»

Musikken blir omtalt som drivende melankolsk, nedtonet, sår og stormfull. En harmonisk villskap som i kombinasjon med Susannes ekspressive og energiske sceneopptredener får publikum til å skjerpe sansene.

Med seg har Susanne tre musikere som har fulgt henne lenge: Bjørn Andor Drage – tangenter, Arnfinn Bergrabb – trommer og Are Simonsen – lyd/elektronikk.

«Stemningene varierte fra melankolsk ettertenksomhet til fyrrig danselyst, og her er dynamikk i massevis. Susanne trakterer fela med autoritet både i stille nakne ballader og kraftigere utblåsninger.» -AN

«Susanne Lundeng er ikke bare en «levende folketone» med sine feler- hun har også en sjarm og sceneopptreden som gjør at man både blir glad og lever med. Og hun har en stemme som griper tak i noe dypt inne i oss.» -Nordlys