Electric Eye – Releasekonsert

Supp: Myhre & Ólafsson

9. november 2017


20:30

Electric Eye slipper sitt tredje studio album «From The Poisonous Tree» 3. november på Jansen Records. 9. november holder de releasekonsert i Kulturkirken Jakob med lasershow, oljelamper og groovy psykedelia!!

Det er halvannet år siden Electric Eye ga ut sin andre plate, «Different Sun», og enda kortere siden live-albumet «Live at Blå» kom ut. Men, nå står de altså her igjen, klare til å dra deg med inn i en ny virvelvind av psykedeliske og hypnotiske rytmer. Innen psykedelisk rock er det ingen her til lands som er på høyde med det disse gutta driver med per i dag, og skal vi være lite beskjedne, så er det ikke så mange internasjonalt heller.

Siden sist har de reist verden rundt, og besøkt land som USA, Japan, Italia, Tyskland, Danmark og mange, mange flere. De har vært over hele kloden og spilt konserter, det er nemlig der man virkelig får oppleve Electric Eye på kroppen. Nå har de tatt med alle konsertene, alle erfaringene, og alle låtene de har skrevet på veien inn i studio, og skal overføre dette til plate. Det kan ikke bli noe annet enn helt fantastisk.

Det høres ut som et soundtrack til en film som ikke er laget ennå, det er skurkete syre-prog, det er etno-jazz, og det er old school hiphop grooves blandet med det etter hvert så gjenkjennelige Electric Eye-soundet.

«From The Poisonous Tree» slippes på Jansen Records 3. november.

————-////////————-

Med seg denne kvelden får de også den fantastiske duoen Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson som support.

Bassist Jo Berger Myhre (Splashgirl, Nils Petter Molvær, Susanna) og den islandske keyboardisten og trommeslageren Ólafur Björn Ólafsson (Sigur Rós, Jónsi, Jóhann Jóhannsson) slapp sitt debutalbum «The Third Script» på Hubro til hederlig omtale i inn og utland sommeren 2017.

Albumet kombinerer dronende kontrabass, svevende Farfisa-orgel og ritualistisk tromming til en slående egenartet og hypnotisk musikk.
Dette blir duoens første opptreden i Oslo og det finnes ikke bedre egnet scene enn dette.
«The Third Script» er skrevet, innspilt, mikset og produsert av Myhre og Ólafsson på Gufunes utenfor Reykavik, og mastret av Helge Sten i Audio Virus Lab.

Jo Berger Myhre – kontrabass, elektronikk
Ólafur Björn Ólafsson – Farfisa-orgel, trommer

Soundcloud: https://soundcloud.com/hubro/1-1000-nofgh1790030
Spotify: https://open.spotify.com/album/1lFTklYqLacPZSrdo5qvuj
Tidal: https://tidal.com/album/74107845
Hubro: http://hubromusic.com/jo-berger-myhre-olafur-bjorn-olafsson-the-third-script/

«Norway meets Iceland in wildly inventive ambient-gothic improvisations recorded in an abandoned Reykjavik warehouse. 
Jo Berger Myhre and Ólafur Björn Ólafsson have created a strikingly original sound-world that, while it may have its antecedents, doesn’t really remind you of anyone else. Four masterly crafted tracks that place you in the middle of a sonic universe of immense scale and space.» 

– Philip Johnson