Religionsdialogisk filmseminar

"Den Andres ansikt"

18. november 2017


13:00

SONITA (Iran)

 

Filmseminaret «Det andres ansikt» inviterer til en visning i religionsdialogens tegn under årets Film fra Sør. Gjennom visninger og panelsamtaler ønsker dette seminaret å bidra til likeverdig og nyansert dialog om viktige og eksistensielle spørsmål – på tvers av kulturer og religioner. Under den tematiske overskriften Mennesker er ikke til salgs viser de den iransk-tyske filmen Sonita av Rokhsareh Ghaemmaghami.

Sonita ble vist i Dok:Sør under fjorårets Film fra Sør, og handler om 15 år gamle Sonita fra Afghanistan, som bor illegalt i Iran. Den er en av de siste årenes mest omtalte dokumentarfilmer, og er prisbelønt ved store festivaler som IDFA i Amsterdam og amerikanske Sundance. Dette er en fascinerende og gripende historie om ei jente med flyktningstatus og artistdrømmer, men som nekter å la seg definere, begrense og kue.

Visningen finner sted i Kulturkirken Jakob, og blir etterfulgt av en samtale om filmen. Den ledes av kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum. I dialogpanelet sitter blant andre Anne Sender, spesialrådgiver i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn; Shoaib Sultan, politiker og samfunnsdebattant; Sturla Stålsett, professor ved Det teologiske Menighetsfakultur; og Vigdis Vevstad, forsker ved Fafo og Senter for menneskerettigheter.

Seminaret er åpent for alle. Billetter kjøpes på Ticketmaster eller i døra.

De andres ansikt er et samarbeid mellom Norske Kirkeakademier og KULT – Senter for kunst, kultur og kirke. Støttet av Fritt Ord.