Randi Tytingvåg Trio

Releasekonsert

6. oktober 2017


19:30

Randi Tytingvåg har skapt seg et navn både nasjonalt og internasjonalt. Med sin karakteristiske stemme og scenepersonlighet har hun bergtatt publikum og kritikere med sin fortellerkunst og balanse mellom alvor og humor.

I september er en av våre største stemmer og låtskrivere klar med sitt sjette album; Roots & Wings. Roots & Wings er et samarbeid mellom Tytingvåg selv, Dag S. Vagle og Erlend E. Aasland. Randi Tytingvåg Trio har jobbet sammen siden 2013 og har foreløpig en ep, et album og flere turneer på samvittigheten. De har høstet strålende mottakelse både i Norge og Tyskland. Sammen har de utviklet et akustisk format med elementer fra jazz, blues, roots, folk og country. Med Roots & Wings har de videreutviklet og foredlet uttrykket sitt og foreviget det på plate på gamle måten. Live i studio, tett sammen i en sirkel rundt 60-tallsmikrofoner.

– Vi er egentlig et lite kammerorkester. Akustisk tilnærming og tett samspill er bærende elementer i det vi gjør. Dessuten spiller også rommet vi opptrer i en viktig rolle for hvordan uttrykket blir, Randi Tytingvåg.

På konsertene opptrer trioen rundt én mikrofon. En håndlaget LOUISE fra Ear Trumpet Lab.

Randi Tytingvåg har mottatt statens kunstnerstipend i kategorien «Populærkomponister» for året 2017.
Roots & Wings er ute på cd/ vinyl og alle digitale plattformer 15. september.

Gjest: Nils Økland