Kitchen Orchestra + Anthony Pateras: Mirrorworld

10. november 2017


19:30

Det Stavanger-baserte orkesteret Kitchen Orchestra med komponist og pianist Anthony Pateras kommer til Kulturkirken Jakob med verket Mirrorworld. Dette blir en konsert av de helt sjeldne!

Anthony Pateras (f.1979) er en komponist og pianist som opprinnelig kommer fra Melbourne i Australia, men bor nå i Berlin. Som komponist har han jobbet med navn som Mike Patton, Christian Fennesz, Han Bennink, The Necks, Flux String Quartet, Richard Tognetti, eRikm, Stephen OMalley og Paul Lovens. Pateras var den første australske komponisten som ble gitt ut på John Zorn’s Tzadik Composer Series og musikken hans har to ganger blitt valgt til UNESCO Rostrum of Composers.

Pateras skriver musikk som utforsker det intuitive og formalistiske på samme tid. Han jobber også akustisk så vel som elektronisk. Sammen med Kitchen Orchestra, som de siste åtte årene har herjet i musikklivet i Stavanger, vil vi tro at publikum kan vente seg en konsert av de helt sjeldne.

Kitchen Orchestra er et Stavanger-basert kollektiv med varierende besetning, som arbeider med improvisasjonsbasert musikk og gjerne utforsker forholdet mellom individet og ensembler. Kitchen Orchestra har tidligere samarbeidet med bl.a. Alexander von Slippenbach, Lotte Anker, Evan Pakrer og Steve Beresford. De var med å åpne nye Stavanger Konserthus med en egen lydsafari, og er kjent for sitt uredde kreative engasjement. Improvisasjons- og samtidsorkesteret utgjør en gnistrende transformatorstasjon i Stavangers kulturliv.

Medvirkende:

Anthony Pateras – komponist / preparert piano / elektronikk
Dag Egil Njaa – elektronikk
John Lilja – kontrabass
Johan Egdetveit – accordeon
Gro Austgulen – fiolin
Olav Stener Olsen – cello
Gunhild Seim – trompet
Petter Frost Fadnes – saksofon
Ståle Birkeland – trommer
Dag Magnus Narvesen – trommer