Garness, Mosaic og Mathias Eick: Julekonsert

UTSOLGT

14. desember 2017


21:00

14. desember er det duket for en unik konsertopplevelse i Kulturkirken Jakob, når Garness, Mosaic og Mathias Eick for første gang sammen inviterer til julekonsert!

Jul og musikk hører sammen, og for mange har en julekonsert med søsterduoen Garness blitt en kjær tradisjon. «Barnet i krybben» ble av Dagbladets anmelder utropt som årets beste norske juleplate, og har siden blitt en julefavoritt for mange. Søstrene Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad fremfører både tradisjonelle og nyskrevne julesanger med lekenhet og stort engasjement, og lager sammen med bandet sitt et spennende, detaljrikt og stemningsfullt lydbilde. Selv spiller de gitarer, mandolin, klokkespill, autoharpe og
perkusjon. I bandet har de med seg noen av landets fremste og mest ettertraktede musikere: Torjus Vierli på tangenter og vokal, Thomas Gallatin på trommer og vokal, og Tor Egil Kreken på bass, gitar
og vokal. I vår gav duoen ut et etterlengtet album i krysningspunktet mellom pop, folk og americana; Canyons and Mountaintops, og deres positive og iørefallende låt Mountaintop har rullert jevnlig på NRK P1 i hele 12 uker!

Mosaic ble startet våren 1994 og har i løpet av sin karriere gitt ut seks plater, blant disse er to rene juleplater (Mitt hjerte alltid vanker, 2005 og Vår sjeleskatt, 2010). De siste årene har koret gjort seg spesielt bemerket både i utland og innland med sitt julerepertoar som har blitt svært godt mottatt blant presse og publikum. I tillegg til egen juleturné, har Mosaic fått æren av å kore på Nobels fredspriskonsert flere ganger, samt medvirket på en rekke større TV- og eventproduksjoner. Koret er en sammensetning av 24 sangere fra rundt om i Sør-Norge, men som nå holder til i Oslo.

I løpet av det siste tiåret har Mathias Eick utviklet seg til å bli en av de fremste musikerne i Norden, uavhengig av sjanger. Han er multiinstrumentalist, men trompet ble etter hvert hovedinstrumentet og han har mottatt en rekke priser for sitt spill både nasjonalt og internasjonalt. Listen over tidligere samarbeidspartnere er lang og inkluderer alt fra Trondheim Jazzorkester, Chick Corea, Iro Haarla, Jaga Jazzist og Elvira Nikolaisen til Turboneger. Og 14 desember skal han være med å drysse magiske toner på julekonserten sammen med Garness og Mosaic. Kombinasjonen av disse tre flotte artistene kommer til å bli en unik konsertopplevelse i Oslos beste konsertlokale!