Charlemagne Palestine

15. september 2017


21:00

En kveld med enorme bassfrekvenser og hypnotisk orgel-trance!
Den eksperimentelle musikeren, performancekunstneren og komponisten Charlemagne Palestine er en levende legende. Aktiv siden etterkrigstidens avant garde-gullalder, dukket han opp i New Yorks kunstnermiljø på midten av 60-tallet sammen med Tony Conrad, Pandit Pran Nath og filmskaperen Kenneth Anger. Han var en pioner innen minimalistiske verk for piano, orgel, klokkespill og en egenutviklet Spectral Continuum Drone Machine. Palestrines opptredener er ofte uforutsigbare, med hauger av kosedyr plassert på pianoet, snakkesalige utbrudd og rituelle gester. Hans forrige framføring i Oslo fant sted på Emanuel Vigeland-mausoleet, og nå vender han tilbake for å fylle Kulturkirken Jakob med klangskyer fra kirkeorgelet