Ensemble Musikfabrik

Saunders / Tenney / Feldman / Reich

14. september 2017


21:00

Rebecca Saunders: Fury, stirrings still II , James Tenney: Form 4 im memoriam Morton Feldman, Morton Feldman: De Kooning, Steve Reich Radio Rewrite        
Det anerkjente tyske Ensemble Musikfabrik presenterer et gjennomtenkt program som representerer samtidsmusikkens stille lidenskap. Den britiske komponisten Rebecca Saunders musikk har blitt beskrevet som «voldelig stillhet» og de to verkene viser hennes fokus på lyd fra akustiske instrumenter. Tittelen stirrings still er hentet fra Samuel Beckett, som hadde nære forbindelser til Morton Feldman.

Feldman minnes i James Tenneys melankolske Form 4. Ensemblet fremfører i tillegg to amerikanske verk som tar utgangspunkt i tidligere eksisterende kunstnere og kunstverk. Morton Feldmans De Kooning ble komponert som lydspor til en film om den abstrakte ekspresjonistiske pioneren. Verket er komponert for horn, fiolin, cello, piano og perkusjon.

Steve Reichs nyere Radio Rewrite er hans hyllest til det britiske bandet Radiohead, og inkorporerer noen av melodiene og riffene fra Everything In Its Right Place og Jigsaw Falling Into Place.