Bozo Vreco

Concert of Love

23. september 2017


19:00

Veien har vært lang, og til tider tøff, men drømmen om en sangkarriere har vært sterk, og verdt å kjempe for. Derfor står Bozo Vreco på scenen i Jakob denne tidlige høstkvelden, med mål om å dele kjærligheten med publikum gjennom sine sanger.

Bozo Vreco (33) har vekket stor interesse med sin unike framføringsmåte av den tradisjonelle bosniske sangen «sevdalinka». Han har gitt ut to album sammen med Halka, to soloalbum og skrevet nye sevdah-sanger, noe ingen har gjort på mange, mange år. Mediene har vist stor interesse for ham, nettopp fordi han blander tradisjon med så mange moderne elementer at det samtidig gir grunn til både kritikk og annerkjennelse. Bozo synger kjente sanger av både mannlige og kvinnelige artister, uten å ville karakterisere seg selv som det ene eller det andre.

Hans konserter er ofte mer enn bare musikk. Det er en historie, en fortelling du som publikum føler at du virkelig er en del av. Det spares hverken på krefter eller følelser, og denne kvelden vil han få selskap på scenen, av to fantastiske, unge, og lovende musikere.
De er Almir Meskovic (trekkspill) og Daniel Lazar (fiolin), tidligere masterstudenter ved NMH. Sammen, og hver for seg, har de spillt med kjente musikere fra både Balkan og Norge, men dette er første gang de spiller sammen med Bozo Vreco.

Dermed er det klart for en aften av kjærlighet, og fremføringer som på så mange måter griper tak i lytterens følelser.

Prosjektleder og produsent Art Events – Nejra Majdanac