Daniel Herskedal – The Roc LIVE

5. mai 2017


20:00

Tubaisten og komponisten Daniel Herskedal fikk sitt internasjonale gjennombrudd med albumet Slow Eastbound Train i 2015. Albumet ble spilt inn sammen med Eyolf Dale (piano), Helge Norbakken (perkusjon) og TrondheimSolistene, og de har siden spilt flere titalls konserter i Europa og Asia. Konserten på London Jazzfestival i 2015 anmeldte JAZZMAN som: “A genuine triumph and a definite festival highlight”.

All About Jazz-reporter og forfatter Luca Vitali kåret konserten på Turner Sims i Southampton til årets konserthøydepunkt i 2016. Herskedal har gjort en rekke bestillingsverk, blant annet for Trondheim Jazzorkester (Moldejazz 2010), Moskvapatriarkatets Mannskor(Olavsfestdagene 2012) og BBC Concert Orchestra (London Jazzfestival 2016).

I februar 2017 kom han med nytt album: The Roc, som refererer til fabeldyret fra arabisk mytologi. Herskedal har de siste årene samarbeidet med arabiske musikere og vært på turnéer og studiereiser i Palestina, Syria og Libanon. Musikken på The Roc er dypt inspirert av disse musikalske møtene. Albumet bygger videre på Slow Eastbound Train, og er spilt inn sammen med Eyolf Dale, Helge Norbakken, Bermund Skaslien (bratsj) og Svante Henryson (cello).

De skal i vår ut på turnè hvor denne musikken skal presenteres i trioformat, kvintettformat, og i samarbeid med symfoniorkestre.

De gleder seg til å spille 5.mai på Kulturkirken Jakob!

Besetning:

Daniel Herskedal – tuba
Eyolf Dale – piano
Helge Norbakken – perkusjon
Bergmund Skaslien – bratsj
John Ehde – cello