Mannssambandet

21. april 2017


19:00

Velkommen til konsert med Frelsesarmeens eget mannskor: Mannssambandet!

Mannssambandet er en av Frelsesarmeens mest profilerte sang- og musikkgrupper de siste årene. Gruppen ble startet i forbindelse med Frelsesarmeens TV-aksjonen i 1995. Her fikk Mannssambandet en sentral rolle, og har siden fortsatt å utvikle sin musikk og musikalske egenart. På selve aksjonen sang de sammen med alt fra operasangere til Leningrad Cowboys!

Mannssambandets repertoar spenner over både rock, pop, gospel, ballader og nyarrangerte tradisjonelle sanger, og begeistrer så vel 17-åringer som 70-åringer. Kombinasjonen av variasjon, svingende musikk, humor og åndelig tyngde er Mannssambandets særpreg.

Gruppen har en 11 manns besetning, inkludert et band på 5. Medlemmene kommer fra Østlandsområdet. De har gitt ut 9 album og turnert på kryss og tvers i Norge. Mannssambandet har ved ulike anledninger samarbeidet med en rekke kjente norske artister – som blant annet Wenche Myhre, Hanne Krogh, Steinar Albrigtsen, Stephen Ackles, Herborg Kråkevik, Heine Totland, Hans Inge Fagervik, Inger Lise Rypdal, Rune Larsen, Hanne Sørvåg og Christian Ingebrigtsen.

Siden starten har gruppen også turnert over store deler av verden, som Australia, Singapore, Bali, Sør-Afrika, England, Skottland, Tyskland, Latvia, Færøyene, Island, Sverige, Danmark, og lengst nord, Svalbard. Det var deltagelse på Skjærgårdssang i Langesund i 2011 og i 2013. I løpet av påsken 2013 hadde gruppen konserter i Miami, Fort Lauderdale, New York City og New Jersey. Etter konserten i New Jersey skrev anmelderne at det føltes naturlig å sammenligne både med Gaither Vocal Band og Bruce Springsteen! Siden ble ensemblet invitert tilbake til en stor festival i Maine i juli 2014, og en ny engelskspråklig CD, ”A Better Place”, kom samme år.

I begynnelsen av juli 2015 spilte Mannssambandet i London og O2 for nesten 20 000 mennesker, som eneste norske gruppe da den internasjonale Frelsesarmeen feiret 150 år.

”Et møte med Mannssambandet glemmer man ikke så lett.” –Ringerikes Blad
”Dette var rett og slett en stor musikalsk opplevelse. Her snakker vi om en oktett av klasse, med flotte arrangementer, en suveren renhet og klarhet i tonene, og fantastisk sangglede. Det svingte til tusen!” – Tidens Krav