Svovelprekener: Lindis Hurum

Givergleden som forsvant: Fem-minuttersempatien

23. mars 2017


19:00

2016 var et trøstesløst år, 2017 ser ikke mye bedre ut – og vi har alle noe av skylden for det. I serien SVOVELPREKENER har Kirkelig Kulturverksted invitert 7 foredragsholdere for å snakke om hva som opprører dem. Dette foregår fra prekestolen i Kulturkirken JAKOB våren 2017. 23. mars kommer Lindis Hurum for å snakke om «Givergleden som forsvant: Fem-minuttersempatien.
 
Å jobbe i Leger Uten Grenser innebærer å være konstant tett på ufattelig nød og deretter reise hjem til like ufattelig overflod. Hvordan skal man forstå det at nordmenn blakker seg på biler, hytter og oppussing og krangler om småpenger til verdens fattige? Hvordan kan TV-aksjoner, bilder og korte tekster i sosiale medier utløse en voldsom giverglede – som så er borte to dager senere?
 
Lindis Hurum er nødhjelpskoordinator i Leger uten grenser og jobbet tidligere som produsent i den norske TV-bransjen.
 
En svovelpreken varer i en rundt 45-50 minutter, og preika kan skylles ned med forfriskninger i etterkant.
Du finner hele listen over predikanter her: