Svovelprekener: Arne Grønlund

Økologisk landbruk: Uvitenskapelig og usolidarisk

9. mars 2017


19:00

2016 var et trøstesløst år, 2017 ser ikke mye bedre ut – og vi har alle noe av skylden for det. I serien SVOVELPREKENER har Kirkelig Kulturverksted invitert 7 foredragsholdere for å snakke om hva som opprører dem. Dette foregår fra prekestolen i Kulturkirken JAKOB våren 2017, og 9. mars kommer professor Arne Grønlund for å levere prekenen «Økologisk landbruk: Uvitenskapelig og usolidarisk».
 
Hvordan kan man, i en verden hvor hundrevis av millioner går sultne til sengs hver kveld, bruke krefter på å kritisere metoder som man vet gir mer mat for pengene. Hvordan hadde verden sett ut uten industrielt landbruk? Og kan man egentlig forsvare å doble matbudsjettet sitt for å få garantert sprøytefrie gulrøtter?
 
Arne Grønlund er seniorforsker ved NIBIO med jordkvalitet og klima som spesialfelt.
 
En svovelpreken varer i en rundt 45-50 minutter, og preika kan skylles ned med forfriskninger i etterkant.
Du finner hele listen over predikanter her: